Biografia

  • El 2013 publico el meu sisè disc, “Un pas ferm”, que de fet seria el setè si no fos perquè mai vaig arribar a publicar el primer disc que vaig gravar, i no perquè no m’agradés! però en fi…  “Un pas ferm” el vaig gravar l’estiu del 2012 a la Casa Murada amb la Jonah Smith band, una banda de Nova York que en David Soler –qui m’ha produït el disc- em va dur a l’estudi aprofitant que estaven de gira per aquí.
  • Va ser una gran experiència i per primer cop vaig deixar el so del disc en mans d’altres: en David Soler i els músics.  És un disc que surt després d’un silenci, d’una aturada al camí i tornar a començar. Per això s’anomena “Un pas ferm”.
  • El meu primer disc de “veritat” va ser “El sol surt per tothom” (2003). El vaig gravar a Girona, a l’estudi d’en Titi Saurina (Ja t’ho diré) i bàsicament amb músics de Girona. 
  • Durant un any i mig vaig fer més de 50 concerts per tot el país, jo sol amb la meva guitarra, i alguns concerts amb banda. Posteriorment, al 2006, sortiria el meu segon disc “Bona sort!”, també gravat a Girona, durant la gira del qual va començar a formar-se La Caravana de la Bona Sort, grup que m’acompanyava als concerts i que va arribar a ser de 12 músics.
  • Els dos discos van rebre molt bones crítiques. Amb la Caravana vaig editar al juliol del 2007 l’EP de 4 cançons “Els lladres” que sortia encartat amb la revista Enderrock i que contenia també la cançó “Santi Ezquerro” (ex-jugador suplent del Barça) que ens va donar una punteta de popularitat. Al 2008, publicariem el disc “Narcís Perich i la Caravana de la Bona Sort”. 
  • La manera va ser penjant-ne cada setmana una cançó al nostre web (cosa molt novedosa en el moment!), de les 21 cançons que contenia el disc. A més, per promocionar-lo vam fer la “Gira per places i carrers” que va consistir en visitar les 41 comarques catalanes, els dissabtes per la tarda, actuant en les places principals i venent els discos en mà, ja que aquest disc era autoeditat i no es trobava a les botigues. Així, vam poder dur el disc a tot arreu, i de fet, és el meu disc més venut.
  • Al 2009 continuàvem la “Gira per places” amb la Caravana, i jo vaig editar en solitari el disc “Versos i Acords”. Aquest disc va ser fruit d’un encàrrec del Consorci de Biblioteques de Catalunya, que em va demanar de fer un concert en el cicle Barcelona Poesia del 2007, cantant poetes catalans. Enlloc de cantar musicacions ja fetes per altres, vaig decidir musicar jo els poetes, i gràcies a la bona acceptació d’aquell concert i d’altres que hi van seguir, vaig publicar el disc, que és més de tall clàssic i folk.
  • Al 2010 vam acabar la llarga i preciosa “Gira per places” i a l’hora vam presentar un nou disc: “L’arbre amb fruits”, amb cançons que haviem anat estrenant durant la gira.
  • Posteriorment a aquell disc vaig decidir iniciar un nou camí, sense la Caravana i amb diverses coses diferents, que m’ha dut a aquest nou disc “Un pas ferm”, que per mi és un pas en molts sentits.

 

Narcís Perich, abril de 2013.